Karbanátky se sýrem a jablkem

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého masa
2 jablka
1 lžička citronové kůry
10 lístků máty
1 vejce
sůl
hrst strouhánky
50 g sýru Eidam
brusinky
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Maso rozmícháme s vejcem, citronovou kůrou, strouhankou a posekanou mátou, vmícháme na drobné kostičky (5 x 5 mm) nakrájené 1 jablko a sýr, osolíme podle chuti.

  2. Ze směsi vytvarujeme 4 větší karbanátky, které pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem v troubě na 200°C cca 1 hod.

  3. Druhé jablko nakrájíme na 1 cm silná kolečka, která osmažíme na másle doměkka.

  4. Na talíři servírujeme karbanátek s kolečkem opečeného jablka a lžící brusinek.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!