Karbanátky s tvarůžkem

Recepty, Mleté maso

Suroviny

600 g mletého krůtího masa
200 g Olomouckých tvarůžků
150 g uvařených brambor
1 mrkev
1 menší cibule
50 ml smetany 30%
Solamyl na obalení
sůl podle potřeby
olej nebo sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Tvarůžky dáme na cca 30 minut do mrazáku a poté je nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle. Na jemných slzičkách také nastrouháme brambory a mrkev. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, smetanu, mleté maso a nejlépe rukou vše promícháme. Směs necháme 30 minut uležet.

  2. Podle potřeby přisolíme a vytvarujeme karbanátky. Dlaní je lehce zploštíme, z obou stran obalíme v solamylu a pozvolna opékáme v pánvi ve vyšší vrstvě rozehřátého tuku do zlatavé barvy.

  3. Příloha - podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!