Karamelový moučník

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
4 vejce
1 hrnek krupicového cukru
1/2 hrníčku vlažné vody
1 hrnek oleje
2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
10 lžic kakaa
Krém:
2 karamelové pudingy
50 g cukru moučka
350 g změklého másla
broskvová marmeláda
Karamelová poleva:
cukr
mléko
moučkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Na těsto vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme vlažnou vodu, olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Těsto dáme na plech s pečícím papírem a upečeme.

  2. Na krém uvaříme pudingy podle návodu na obalu. Necháme je vychladnout. Změklé máslo utřeme s cukrem a postupně přidáváme vychladlý puding. Vychladlý korpus potřeme marmeládou a naneseme krém.

  3. Na polevu do pánvičky s nepřilnavým povrchem nasypeme cukr a čekáme,až se rozteče. Do karamelu vlijeme mléko a mícháme, dokud se karamel nerozpustí. Poté nalijeme do moučkového cukru a uděláme polevu, kterou nanášíme na krém.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!