Kapustové knedlíky vařené v mikrovlnné troubě

Recepty, Mikrovlnná trouba

Suroviny

1/4 hlávky střední kapusty
100 g uzeného masa
5 plátků tmavého toustového chleba
200 ml mléka
2 vejce
sůl
pepř
olej
cibule
sádlo (nebo olej na osmažení cibule)

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu uvaříme v páře nebo v osolené vodě doměkka. Vychladlou nakrájíme na kostičky nebo nudličky a dáme do mísy spolu s kostičkami uzeného masa.

  2. Přidáme na větší kostky nakrájený toustový chléb, promícháme, zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali celá vejce, přidáme lžíci oleje a směs dochutíme solí a pepřem.

  3. Připravíme si hrnečky, které vytřeme lehce olejem a naplníme do 2/3 kapustovou směsí (toto uvedené množství mi vyšlo na 3 čtvrtlitrové hrnky). Hrnečky vložíme do MT a zapneme na 750 W na 15 minut.

  4. Poté hrnky vyndáme, knedlíky po okrajích lehce uvolníme nožem a vyklepneme. Nakrájíme na plátky (z každého knedlíku mi vyšly 4) a podáváme s osmaženou cibulkou (na sádle je nejlepší).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!