Kapustové knedlíky vařené v mikrovlnné troubě
Recepty, Mikrovlnná troubaSuroviny
- 1/4 hlávky střední kapusty
- 100 g uzeného masa
- 5 plátků tmavého toustového chleba
- 200 ml mléka
- 2 vejce
- sůl
- pepř
- olej
- cibule
- sádlo (nebo olej na osmažení cibule)
Postup Kapustové knedlíky vařené v mikrovlnné troubě
Postup přípravy receptu
-
Kapustu uvaříme v páře nebo v osolené vodě doměkka. Vychladlou nakrájíme na kostičky nebo nudličky a dáme do mísy spolu s kostičkami uzeného masa.
Přidáme na větší kostky nakrájený toustový chléb, promícháme, zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali celá vejce, přidáme lžíci oleje a směs dochutíme solí a pepřem.
Připravíme si hrnečky, které vytřeme lehce olejem a naplníme do 2/3 kapustovou směsí (toto uvedené množství mi vyšlo na 3 čtvrtlitrové hrnky). Hrnečky vložíme do MT a zapneme na 750 W na 15 minut.
Poté hrnky vyndáme, knedlíky po okrajích lehce uvolníme nožem a vyklepneme. Nakrájíme na plátky (z každého knedlíku mi vyšly 4) a podáváme s osmaženou cibulkou (na sádle je nejlepší).