Zeleninová polévka na zahřátí

Recepty, Polévky

Suroviny

1 velky pór
1 mladá cukina
2 menšia mrkva
3 zemiaky
400 ml konz. paradajky drvené
1 lyzicka paprika červená mletá
soľ
1 bobkový list
bujón zeleninový
3 lyzice olej olivový
1 menšia cervena cibuľa
2 struciky cesnak
bageta
50 g strúhaný syr Cheddar (iny tvrdy)
podľa potreby voda
korenie čierne

Postup přípravy receptu

  1. Z poru sme odobrali vonkajsie listy odkrojili hornu zelenu cast rozkrojili na polovicku a poriadne povymyvali aby v nom nebol ziaden piesok. Nakrajal na kolecka a na oleji oprazili s cervenou paprikou a trochu podlial a podusil.

  2. Na drobno nakrajanu cibulu a cesnak som oprazil na troche oleja. Pridal na kocky nakrajanu cukinu a pridal a tiez rychlo oprazil.

  3. Ocistene nakrajane zemiaky a mrkvu som dal varit do vody do korej som pridal bujonovu kocku a bobkovy list a varil tak na 70 %. Ked boli skoro hotove pridal som drvene talianske paradajky vo vlastnej stave, a vsetku ostatnu zeleninu, ochutil a povaril do makka. Voda podla potreby my sme chceli skor omackou a nie polievkou a tradicne zdravu bez muky a zaprazky (kazdy podla jeho chute).

  4. Prehodil do varnym misiek pridal som z nakrajanej bagety spravene topinky posypal struhanym syrom a dal pod grill zapiect.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!