Karnevalový dort

Recepty, Dorty

Suroviny

korpus:
120 g hladké mouky
150 g cukru písek
5 vajec
5 lžic oleje
špetka soli
krém:
250 g másla
150 g cukru moučka
250 ml mléka
5 lžic polohrubé mouky
falešná marcipánová hmota
potravinářské barvy
jahodová marmeláda
jahodový kompot

Postup přípravy receptu

  1. Bílky se solí a cukrem ušleháme do pevného sněhu, minimálně 5 minut. Poté všleháme olej a žloutky a lehce vmícháme mouku smíchanou s kakaem.

  2. Těsto nalijeme do 25 cm dortové formy vyložené na dně pečicím papírem a pečeme na 150-160°C.

  3. Vychladlý korpus prořízneme, potřeme marmeládou, krémem (cca 1/3 si necháme), poklademe jahodami, přiklopíme vrchní částí a celý dort pomažeme rovnoměrně krémem.

  4. Necháme v lednici ztuhnout, nejlépe přes noc, ale stačí 2 hodiny a potáhneme a ozdobíme marcipánem.

  5. Krém: V mléce důkladně rozmícháme mouku a provaříme za stálého míchání na hodně hustý bešamel. Necháme vychladnout a všleháme postupně do másla utřeného s cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!