Karnevalový dort
Recepty, DortySuroviny
- korpus:
- 120 g hladké mouky
- 150 g cukru písek
- 5 vajec
- 5 lžic oleje
- špetka soli
- krém:
- 250 g másla
- 150 g cukru moučka
- 250 ml mléka
- 5 lžic polohrubé mouky
- falešná marcipánová hmota
- potravinářské barvy
- jahodová marmeláda
- jahodový kompot
Postup Karnevalový dort
Postup přípravy receptu
-
Bílky se solí a cukrem ušleháme do pevného sněhu, minimálně 5 minut. Poté všleháme olej a žloutky a lehce vmícháme mouku smíchanou s kakaem.
Těsto nalijeme do 25 cm dortové formy vyložené na dně pečicím papírem a pečeme na 150-160°C.
Vychladlý korpus prořízneme, potřeme marmeládou, krémem (cca 1/3 si necháme), poklademe jahodami, přiklopíme vrchní částí a celý dort pomažeme rovnoměrně krémem.
Necháme v lednici ztuhnout, nejlépe přes noc, ale stačí 2 hodiny a potáhneme a ozdobíme marcipánem.
Krém: V mléce důkladně rozmícháme mouku a provaříme za stálého míchání na hodně hustý bešamel. Necháme vychladnout a všleháme postupně do másla utřeného s cukrem.