Provensálské placky se špenátovým pestem
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- na placky:
- 225 g cizrnové mouky
- 300-450 ml vody
- 1 lžička soli
- 1 lžička prášku do pečiva
- 2 lžičky mletého kmínu
- 1 lžička celého kmínu
- olej na smažení
- na špenátové pesto:
- čerstvý špenát
- česnek
- olej
- voda
- sůl
- sýr s modrou plísní (např.Niva)
Postup Provensálské placky se špenátovým pestem
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si placky. Mouku vsypeme do mísy a postupně přidáváme vodu. Těsto by mělo mít o trochu hustější konzistenci než těsto palačinkové.
Přidáme sůl, pečicí prášek a koření a necháme 10 minut odstát.
Mezitím rozehřejeme pánev s trochou oleje.
Těsto dáváme postupně na pánev a smažíme z obou stran (placku obracíme jakmile se na povrchu začnou dělat bublinky).
Špenátové pesto připravíme tak, že listy špenátu omyjeme, osušíme a dáme do mixéru.
Přidáme trochu oleje, česnek a vodu, aby se směs lépe mixovala.
Poté přidáme sýr a dochutíme solí (na tu pozor, sýr bývá slaný sám o sobě).
Placky dáme na talíř, přidáme špenátové pesto a můžeme posypat sýrem, který jsme použili do pesta.