Provensálské placky se špenátovým pestem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

na placky:
225 g cizrnové mouky
300-450 ml vody
1 lžička soli
1 lžička prášku do pečiva
2 lžičky mletého kmínu
1 lžička celého kmínu
olej na smažení
na špenátové pesto:
čerstvý špenát
česnek
olej
voda
sůl
sýr s modrou plísní (např.Niva)

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si placky. Mouku vsypeme do mísy a postupně přidáváme vodu. Těsto by mělo mít o trochu hustější konzistenci než těsto palačinkové.

  2. Přidáme sůl, pečicí prášek a koření a necháme 10 minut odstát.

  3. Mezitím rozehřejeme pánev s trochou oleje.

  4. Těsto dáváme postupně na pánev a smažíme z obou stran (placku obracíme jakmile se na povrchu začnou dělat bublinky).

  5. Špenátové pesto připravíme tak, že listy špenátu omyjeme, osušíme a dáme do mixéru.

  6. Přidáme trochu oleje, česnek a vodu, aby se směs lépe mixovala.

  7. Poté přidáme sýr a dochutíme solí (na tu pozor, sýr bývá slaný sám o sobě).

  8. Placky dáme na talíř, přidáme špenátové pesto a můžeme posypat sýrem, který jsme použili do pesta.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!