Králík na hlívě ústřičné
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 4 řízky z králičích stehen
- 250 g hlívy ústřičné
- 150 g anglické slaniny vcelku
- 2 červené cibule
- 1 zakysaná smetana
- máslo
- koření na králičí maso
- česnek+bylinky (např. kotányi)
- 200 ml vývaru
- 100 ml bílého vína
- zelená petrželka
- pepř
- sůl
Postup Králík na hlívě ústřičné
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na menší řízečky, osolíme a opepříme (nenaklepáváme).
Na másle rozškvaříme kostičky slaniny a maso na nich opečeme dozlatova z obou stran.
Přisypeme nasekanou červenou cibuli a orestujeme. Přidáme kousky hlívy, promícháme, dobře prohřejeme a zalijeme vínem.
Necháme odpařit alkohol a ve chvíli, kdy ve výparu zmizí kyselost, přilijeme vývar.
Ochutíme česnekovo-bylinkovým kořením, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka.
Hotové kousky masa vyjmeme a šťávu zredukujeme. Odstavíme z plotýnky, přidáme nasekanou petrželku a kousek másla.
Když se roztaví, vše promícháme se zakysanou smetanou.
Dochutíme solí, pepřem, česnekovým kořením, případně zastříkneme citrónovou šťávou.