Kapr na zeleninovém lůžku

Recepty, Ryby

Suroviny

1 kapr
2 citrony
sůl
koření na ryby
1 mrkev
1 petržel
1/4 celeru
4 žampiony
1 cibule
3 stroužky česneku
1 malý sterilovaný hrášek i s nálevem
1 PL sardelové pasty
1 PL kaparů
olivový olej
50 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Půlky kapra omyjeme, osušíme. Na kůži uděláme zářezy. Do zářezů vložíme vždy plátek citronu a plátek česneku. Stranu, kde není kůže, potřeme sardelovou pastou. Kapra osolíme a posypeme kořením na ryby.

  2. Zeleninu očistíme a nastrouháme na hrubší nudličky. Cibuli, žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. Takto připravenou zeleninu dáme do pekáče s olivovým olejem.

  3. Na zeleninu dáme porce kapra, přidáme kapary, hrášek i s nálevem a zakapeme citronovou šťávou.

  4. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C do měkka. Na konci pečení přidáme máslo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!