Kapr na zeleninovém lůžku
Recepty, RybySuroviny
- 1 kapr
- 2 citrony
- sůl
- koření na ryby
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1/4 celeru
- 4 žampiony
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 malý sterilovaný hrášek i s nálevem
- 1 PL sardelové pasty
- 1 PL kaparů
- olivový olej
- 50 g másla
Postup Kapr na zeleninovém lůžku
Postup přípravy receptu
-
Půlky kapra omyjeme, osušíme. Na kůži uděláme zářezy. Do zářezů vložíme vždy plátek citronu a plátek česneku. Stranu, kde není kůže, potřeme sardelovou pastou. Kapra osolíme a posypeme kořením na ryby.
Zeleninu očistíme a nastrouháme na hrubší nudličky. Cibuli, žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. Takto připravenou zeleninu dáme do pekáče s olivovým olejem.
Na zeleninu dáme porce kapra, přidáme kapary, hrášek i s nálevem a zakapeme citronovou šťávou.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C do měkka. Na konci pečení přidáme máslo.