Kapr na bramborách.

Recepty, Ryby

Suroviny

porcovaný kapr
brambory
sůl
pepř
kmín
citron
bílý jogurt
tvrdý sýr strouhaný

Postup přípravy receptu

  1. Kapra očistíme a naporcujeme. Obvykle se snažím vyrobit filety což se daří se střídavým úspěchem. Porce omyjeme, osušíme pokapeme citronem, osolíme a necháme chvilku proležet. Nechávám cca dvě hodinky.

  2. Do vymazaného pekáče (na ryby mimo smažení v trojobalu používám výhradně máslo) naskládáme na kolečka nakrájené syrové brambory, které osolíme a pokmínujem.

  3. Pečeme zakryté při 180 až 190 stupních 20 až 25 minut.

  4. Poté na brambory uložíme díly kapra kůží dolů. Dále pečeme zakryté 10 až 15 minut při stejné teplotě.

  5. Nakonec na kapra naneseme vrstvu směsi strouhaného sýra a bílého jogurtu. Pečeme už odkryté cca 20 minut až je povrch opečený dozlatova.

  6. Posledních 30 až 40 vteřin věnujeme hltavé konzumaci neboť nám tato mňamka těžko vydrží déle (záleží ovšem na individuální žravosti strávníka).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!