Kakaová roláda V1

Recepty, Moučníky

Suroviny

6 vajec
10 dkg moučkového cukru
1 vanilkový cukr
4 vrchovaté lžíce kakaa
2 smetany na šlehání 33 %
2 ztužovače šlehačky
1 lžíce moučkového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Plech, na kterém budeme péci roládu, po bokách potřeme tukem a přilepíme na něj pečící papír. Troubu zapneme na 180°C. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Ve druhé míse moučkový cukr, vanilkový cukr a žloutky vyšleháme do pěny, přidáme 1/4 sněhu a kakao, opatrně smícháme, protože kakao je lehké a prášilo by. Nakonec lehce vmícháme zbylý sníh a lehce smícháme. Rovnoměrně rozetřeme na plech a dáme péci na 180 °C do trouby.

  2. Zatímco se peče těsto, ušleháme 2 šlehačky s 1 lžící moučkového cukru a s 2 ztužovači šlehačky do tuha. Po 15 minutách vyndáme upečené těsto z trouby a necháme vychladnout. Těsto trochu spadne dolů, ale tak to má být. Na vychladlé těsto položíme pečící papír a upečené těsto na něj převrátíme, uvolníme nejdříve pečící papír po stranách a opatrně ho stáhneme.

  3. Pomažeme rovnoměrně ušlehanou šlehačkou a srolujeme. Roládu pocukrujeme, dáme do lednice. Můžeme do ní dát banán, jahody, cokoliv chceme. Nejchutnější je takhle.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!