Allien – vetřelcova vejce
Recepty, ZdobeníSuroviny
- Na 1 porci
- 80 g mletého vepřového masa (raději libové)
- Česnek
- Sůl
- pepř
- oregáno
- Strouhanka (bude-li vůbec třeba)
- 1 ks vejce (natvrdlého vejčete odskořápkovaného)
Postup Allien – vetřelcova vejce
Postup přípravy receptu
-
Ano, pozemšťané jim říkají Pštrosí vejce. Z masové fáše mokrými rukami uplácáme pleskavici“, do které zabalíme vajíčko a dáme nastojato péci do trouby 200°C.
Po chvilce, až se maso zatáhne, tak predátorka křížem nakrojíme a ještě mu dopřejeme chvilku v teple.
Hotovou potvorku adjustujeme (pro případ předčasného vylíhnutí pracujeme pro jistotu s rouškou nebo v masce) dle vlastní fantazie a podáváme po teplu, ale jedlá je i po studenu.