Allien – vetřelcova vejce

Recepty, Zdobení

Suroviny

Na 1 porci
80 g mletého vepřového masa (raději libové)
Česnek
Sůl
pepř
oregáno
Strouhanka (bude-li vůbec třeba)
1 ks vejce (natvrdlého vejčete odskořápkovaného)

Postup přípravy receptu

  1. Ano, pozemšťané jim říkají Pštrosí vejce. Z masové fáše mokrými rukami uplácáme pleskavici“, do které zabalíme vajíčko a dáme nastojato péci do trouby 200°C.

  2. Po chvilce, až se maso zatáhne, tak predátorka křížem nakrojíme a ještě mu dopřejeme chvilku v teple.

  3. Hotovou potvorku adjustujeme (pro případ předčasného vylíhnutí pracujeme pro jistotu s rouškou nebo v masce) dle vlastní fantazie a podáváme po teplu, ale jedlá je i po studenu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!