Kadlíkovy fazole

Recepty, Luštěniny

Suroviny

cca 200 g fazolí
200 g uzeného bůčku
2 cibule (velké)
2 dcl masového vývaru
lžíce hladké mouky
oříšek sádla
hrst sušených hub
sůl
pepř
kečup
chilli
hořčice
tymián
sojová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Poslední zbytek loňské úrody fazolí jsem nechal den namočený.

  2. Následně jsem přihodil velkou hrst sušených hub (hřiby a másláky) a na mírném ohni uvařil.

  3. Na pánvi jsem usmažil, ba přímo uškvařil na oříšku kačeního sádla kostičky nakrájeného uzeného bůčku. Když začal pouštět tuk, vmíchal jsem dvě veliké nakrájené cibule a za občasného míchnutí pokračoval, dokud cibule nezezlátla.

  4. Pak jsem v hrnku v masovém vývaru rozkvedlal polévkovou lžíci hladké mouky s kečupem, lžičkou hořčice a kořením, dávkovaným stylem přiměřeně.

  5. Nalil do fazolí, ještě chvilku nechal probublat. Nandal na talíř, přiložil pár lžic uzených kostiček s cibulí, ozdobil pažitkou. Jako příloha byl mírně opečený toustový chleba. Byla to rychlá, jednoduchá, chutná večeře. Doporučuji spánek při otevřeném okně.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!