Kadlíkovy fazole
Recepty, LuštěninySuroviny
- cca 200 g fazolí
- 200 g uzeného bůčku
- 2 cibule (velké)
- 2 dcl masového vývaru
- lžíce hladké mouky
- oříšek sádla
- hrst sušených hub
- sůl
- pepř
- kečup
- chilli
- hořčice
- tymián
- sojová omáčka
Postup Kadlíkovy fazole
Postup přípravy receptu
-
Poslední zbytek loňské úrody fazolí jsem nechal den namočený.
Následně jsem přihodil velkou hrst sušených hub (hřiby a másláky) a na mírném ohni uvařil.
Na pánvi jsem usmažil, ba přímo uškvařil na oříšku kačeního sádla kostičky nakrájeného uzeného bůčku. Když začal pouštět tuk, vmíchal jsem dvě veliké nakrájené cibule a za občasného míchnutí pokračoval, dokud cibule nezezlátla.
Pak jsem v hrnku v masovém vývaru rozkvedlal polévkovou lžíci hladké mouky s kečupem, lžičkou hořčice a kořením, dávkovaným stylem přiměřeně.
Nalil do fazolí, ještě chvilku nechal probublat. Nandal na talíř, přiložil pár lžic uzených kostiček s cibulí, ozdobil pažitkou. Jako příloha byl mírně opečený toustový chleba. Byla to rychlá, jednoduchá, chutná večeře. Doporučuji spánek při otevřeném okně.