Medové koláčky s ovocem

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 g hladké mouky
špetka soli
125 g studeného másla
1 vejce
4 lžíce medu
4 lžičky broskvové marmelády
1 jablko
1 broskev
několik mražených malin
vanilkový cukr
mandlové lupínky

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, soli a másla nakrájeného na kostky uděláme směs podobnou drobence, přidáme vejce a med a rychle zpracujeme těsto, aby se máslo příliš nerozehřálo. V případě potřeby přidáme mouku (záleží na velikosti vajíčka a množství medu, já dala lžíce vrchovaté a vejce bylo poměrně velké, takže jsem dost mouky ještě dosypala). Těsto by mělo mít konzistenci asi jako linecké.

  2. Rozdělíme na 4 díly a dáme do ledničky odpočinout.

  3. Jablko okrájíme, odstraníme jadřinec a nakrájíme na kostičky. Broskev nakrájíme také na kostky.

  4. Těsto rozválíme na 3 milimetry silný kruhový plát o průměru asi 20 centimetrů, střed pomažeme marmeládou, dáme ovoce (do každého koláčku 1/4 broskve, 1/4 jablka, maliny), zasypeme trochou vanilkového cukru. Okraje ozdobně přehneme ke středu a opatrně přemístíme na plech s pečicím papírem.

  5. Posypeme mandlovými lupínky a pečeme v troubě na 170°C dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!