Hrášková polévka (krém) s krutony

Recepty, Polévky

Suroviny

300 g hrášku
600 ml kuřecího vývaru
1 střední cibule
100 g másla
300 ml smetany
špetka muškátového oříšku
5 plátků toustového chleba nakrájeného na kostičky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájenou cibuli lehce orestujeme na polovině másla, zalijeme vývarem, ochutíme a přivedeme k varu. Do vařícího vývaru vysypeme hrášek, provaříme 10 minut.

  2. Zatímco se hrášek vaří, pomalu opečeme krutony z toastového chleba na druhé polovině másla. Povařenou polévku rozmixujeme dohladka, přidáme smetanu, dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a procedíme přes hustý cedník.

  3. Polévku servírujeme společně s čerstvě upečenými krutony.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!