Kadlíkova Zelenočtvrteční večeře
Recepty, RybySuroviny
- Salát:
- 2 kg brambor
- 8 uvařených vajec
- 2 velké cibule
- 2 zavařené okurky
- 20 cm šunkového kabanosu
- 1 sáček Zelenina pod svíčkovou
- 1 sáček Zelenina do polévky
- sůl
- pepř
- hořčice
- olej
- lák z okurek
- sterilované papriky
- Ryby:
- 3 pstruh
- medvědí česnek
- vývar
- máslo
- sůl
- mletá paprika
- chilli
- kmín
- tymián
Postup Kadlíkova Zelenočtvrteční večeře
Postup přípravy receptu
-
Salát byl rychlovka a náhlý popud - uvařil jsem hrnec malých brambůrek, které mě zavazely ve špajzu. Oloupal, přetlačil přes kolečko, nakrájel vajíčka, přidal osmahlý na kostičky nakrájený kabanos, 5 minut vařenou tu mraženou zeleninu, zamíchal, ochutil.. Dělal jsem stylem - přiměřeně... se strachem, aby nebylo málo... no a nakonec jako vždy míchal v lavoru, ve kterém jindy v rukách peru barevné trička.
Na plech jsem naskládal omyté stříbrnice, vnitřek vycpal medvědím česnekem, zbytek česneku nasypal na ně. Posolil, trošku pepře, kmínu, tymiánu, sušenou červenou papriku.. To v rohu plechu jsou tři kalmaři, kteří taky strašili v mražáku... Tak jsem je tam švihnul... Podlil jsem to vývarem v vepřového ovaru, a dal péct. Za půl hodinky jsem přidal pár oříšků másla.
No a po tomto předkrmu jsme se s dcerou a pejskama odebrali na zahrádku místní hospůdky, kde jsme si dali zelené pivečko... Teda Kadlík si jich dal osum, hovado nekulturní.