Kadlíkova polívečka z krůtích krků

Recepty, Polévky

Suroviny

2 krůtí krky
2 cibule
několik stroužků česneku
1 větší kedlubna i s listy
2 mrkve
libeček
petrželka
játrové knedlíčky
sůl
pepř
snítka tymiánu

Postup přípravy receptu

  1. Procházejíce kolem krůtí prodejny, veden neomylným instinktem, jsem vstoupil. Můj zrak padl na krůtí krky, co kus, to přes půl kila.

  2. Doma jsem je rozpůlil, dal do hrnce, přidal snítku libečku, špetku soli, malou snítku tymiánu a dal vařit.

  3. Z mražáku jsem vytáhl cca 200 gramů vlastního polotovaru játrových knedlíčků (nenadělejte si toho do zásoby, když byly játra v akci za 19,- a deset vajec s krátkou zárukou v Kaufu za 8, že...). Pak jsem prozkoumal ledničku, očistil dvě mrkve, nakrájel nahrubo cibule, očistil česnek. Na zahrádce jsem vytrhl největší kedlubnu, listy nakrájel, kedlubnu oloupal a nakrájel na kostičky. Přidal jsem i zelenou kadeřavou petrželku a další lístky libečku.

  4. Za hodinu jsem vytáhl uvařené krky, vsypal zeleninu.

  5. Krky jsem obíral, půl na půl (půlku zrovna do bříška, půlku do polívky). Když bylo doobíráno, nakydal jsem kávovou lžičkou do polívky ještě játrové knedlíčky a pět minut povařil..

  6. Na závěr, už na talíři, jsem nasypal na kostky nakrájené placky ze zbytku trojobalu, co mi zbývá po smažení řízků...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!