Kachní prso na tymiánu s bramborovými šiškami plněnými medovým zelím

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kachní prsa
sádlo
sůl
pepř
kmín
tymián
vařené brambory
hrubá mouka
vejce
bílé kysané zelí
cibule
med

Postup přípravy receptu

  1. Klasickým způsobem připravíme kachní prsa. Vykostíme, ochutíme, nasucho osmahneme kůži a dáme péct (kachna se dá upravit dle vlastní chuti, já použil bílé víno, kmín a tymián).

  2. Ze skeletu od prsou můžeme připravit vývar na podlití.

  3. Na pánvi osmahneme cibulku do sklovita, přidáme med a zalijeme šťávou ze zelí.

  4. Po odpaření většny vody přidáme nakrájené zelí, dle chuti sůl, pepř, kmín a zlehka smažíme až dosucha.

  5. Z najemno nastrouhaných brambor, hrubé mouky a vejce připravíme tužši těsto. Osolíme a vyválíme.

  6. Připravíme čtverečky cca 10x10 cm, do kterých zabalíme připravené zelí a osmahneme na sádle. Naservírujeme a můžeme si užít příjemný zážitek.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!