Kachní prso na tymiánu s bramborovými šiškami plněnými medovým zelím
Recepty, Drůbeží masoPostup Kachní prso na tymiánu s bramborovými šiškami plněnými medovým zelím
Postup přípravy receptu
-
Klasickým způsobem připravíme kachní prsa. Vykostíme, ochutíme, nasucho osmahneme kůži a dáme péct (kachna se dá upravit dle vlastní chuti, já použil bílé víno, kmín a tymián).
Ze skeletu od prsou můžeme připravit vývar na podlití.
Na pánvi osmahneme cibulku do sklovita, přidáme med a zalijeme šťávou ze zelí.
Po odpaření většny vody přidáme nakrájené zelí, dle chuti sůl, pepř, kmín a zlehka smažíme až dosucha.
Z najemno nastrouhaných brambor, hrubé mouky a vejce připravíme tužši těsto. Osolíme a vyválíme.
Připravíme čtverečky cca 10x10 cm, do kterých zabalíme připravené zelí a osmahneme na sádle. Naservírujeme a můžeme si užít příjemný zážitek.