Svěží jahodový dort

Recepty, Dorty

Suroviny

Na těsto:
250 g polohrubé mouky
100 g cukru
2 vejce
1/2 prášku do pečiva
1/2 hrnku oleje
1/2 hrnku mléka
Na náplň:
1 vanička tvarohu
1 kysaná smetana
1 vanilkový cukr
(-kdo chce může přidat trochu šlehačky ve spreji- krém se krásně odlehčí)
dále potřebujeme:
1 balení červeného želé
500 g čerstvých jahod (lze použít i kompot)

Postup přípravy receptu

  1. Ve větší míse smícháme mouku, cukr, pr.do peč., vejce, olej a mléko a vypracujeme hladké těsto, které nalijeme do vysypané a vymazané dortové formy. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 170 stupňů asi 15 minut (raději zkoušíme špejlí).

  2. Zatímco se korpus peče, v misce smícháme tvaroh, kysanou smetanu a vanilkový cukr, popřípadě přimícháme šlehačku ve spreji (můžeme přidat špetku skořice). Dále si omyjeme a nakrájíme jahody a dle návodu na sáčku připravíme červené želé.

  3. Když je korpus upečený, necháme ho 10 minut odpočinout a následně na něj rozetřeme krém, vyskládáme jahody a zalijeme ještě vlažným želé.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!