Svěží jahodový dort
Recepty, DortySuroviny
- Na těsto:
- 250 g polohrubé mouky
- 100 g cukru
- 2 vejce
- 1/2 prášku do pečiva
- 1/2 hrnku oleje
- 1/2 hrnku mléka
- Na náplň:
- 1 vanička tvarohu
- 1 kysaná smetana
- 1 vanilkový cukr
- (-kdo chce může přidat trochu šlehačky ve spreji- krém se krásně odlehčí)
- dále potřebujeme:
- 1 balení červeného želé
- 500 g čerstvých jahod (lze použít i kompot)
Postup Svěží jahodový dort
Postup přípravy receptu
-
Ve větší míse smícháme mouku, cukr, pr.do peč., vejce, olej a mléko a vypracujeme hladké těsto, které nalijeme do vysypané a vymazané dortové formy. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 170 stupňů asi 15 minut (raději zkoušíme špejlí).
Zatímco se korpus peče, v misce smícháme tvaroh, kysanou smetanu a vanilkový cukr, popřípadě přimícháme šlehačku ve spreji (můžeme přidat špetku skořice). Dále si omyjeme a nakrájíme jahody a dle návodu na sáčku připravíme červené želé.
Když je korpus upečený, necháme ho 10 minut odpočinout a následně na něj rozetřeme krém, vyskládáme jahody a zalijeme ještě vlažným želé.