Kakaový koláč s pudingem a kysanou smetanou
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na těsto:
- 2 hrnečky polohrubé mouky
- 1/2 hrnku cukru
- 2 vejce
- 1/2 prášku do pečiva
- 1/2 hrnku oleje
- 1/2 hrnku mléka
- 3 polévkové lžíce kakaa
- Na puding:
- 1 sáček vanilkového pudinku
- 2 lžíce cukru
- 0,5 l mléka
- Navrch:
- 2 kelímky kysané smetany
- 1 vanilkový cukr
- kakao
Postup Kakaový koláč s pudingem a kysanou smetanou
Postup přípravy receptu
-
Dle návodu na sáčku připravíme vanilkový puding, který dáme chvíli chladnout. Mezitím ve větší míse smícháme výše uvedené suroviny, ze kterých vypracujeme hladké, lité těsto.
Nalijeme do vymazané a vysypané (popř. pečícím papírem vyložené) dortové formy či plechu. Na nalité těsto navršíme ještě vlažný vanilkový puding, dle velikosti formy, buď nalijeme a rozetřeme po celé ploše, nebo puding na těsto nacákáme po lžících.
Dáme péci do předem vyhřáté trouby, prvních 5 minut peču naplno, poté zmírním cca na 170°C. Pečeme asi 30 minut, zkoušíme špejlí.
Upečený moučník necháme vychladnout a poté na něj rozetřeme kysanou smetanu smíchanou s vanilkovým cukrem a nakonec posypeme kakaem. Kdo má rád, může sypat i skořicí či ozdobit kouskem oblíbeného ovoce (já použila jahody).