Kakaový koláč s pudingem a kysanou smetanou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na těsto:
2 hrnečky polohrubé mouky
1/2 hrnku cukru
2 vejce
1/2 prášku do pečiva
1/2 hrnku oleje
1/2 hrnku mléka
3 polévkové lžíce kakaa
Na puding:
1 sáček vanilkového pudinku
2 lžíce cukru
0,5 l mléka
Navrch:
2 kelímky kysané smetany
1 vanilkový cukr
kakao

Postup přípravy receptu

  1. Dle návodu na sáčku připravíme vanilkový puding, který dáme chvíli chladnout. Mezitím ve větší míse smícháme výše uvedené suroviny, ze kterých vypracujeme hladké, lité těsto.

  2. Nalijeme do vymazané a vysypané (popř. pečícím papírem vyložené) dortové formy či plechu. Na nalité těsto navršíme ještě vlažný vanilkový puding, dle velikosti formy, buď nalijeme a rozetřeme po celé ploše, nebo puding na těsto nacákáme po lžících.

  3. Dáme péci do předem vyhřáté trouby, prvních 5 minut peču naplno, poté zmírním cca na 170°C. Pečeme asi 30 minut, zkoušíme špejlí.

  4. Upečený moučník necháme vychladnout a poté na něj rozetřeme kysanou smetanu smíchanou s vanilkovým cukrem a nakonec posypeme kakaem. Kdo má rád, může sypat i skořicí či ozdobit kouskem oblíbeného ovoce (já použila jahody).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!