Kachní prsa na pánvi se švestkovou omáčkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 ks kachních prsou s kůží
špetka drceného barevného pepře
špetka drceného kmínu
hrubozrnná sůl
2 - 3 PL švestkových povidel
1,5 dl červeného vína
1 a půl KL třtinového cukru
4 větší brambory
2 snítky rozmarýnu

Postup přípravy receptu

  1. Kachní prsa kuchyňsky upravíme a osušíme. Ostrým nožem kůži nařežeme do mřížky. Kůži krájíme opatrně, abychom neprořízli i maso. Kachní prsa opepříme drceným barevným pepřem, osolíme, pokmínujeme a vložíme kůží dolů na rozehřátou pánev. Opékáme nasucho po dobu cca 7 minut z každé strany.

  2. Mezitím si rozehřejeme troubu na 200 stupňů, prsíčka přendáme do pekáčku nebo do pečící misky opět kůží dolů a pečeme dál max. 8 minut. Na pánvi, kde jsme opékali prsíčka, kde nám zůstalo kachní sádlo, opečeme oloupané a předvařené brambory s rozmarýnem. Kachní prsa vyndáme z trouby a zabalíme do alobalu na cca 5-6 minut, aby se šťáva v mase dobře rozležela. Maso uvnitř prsíček by mělo být narůžovělé, ne vysušené. Švestková povidla zředíme červeným vínem a kapkou vývaru, zamícháme a krátce povaříme. (Můžeme dát také rozvařit i zmražené vypeckované švestky s červeným vínem a cukrem a restovat na cca 2 minuty).

  3. Prsa podáváme buď vcelku aneb šikmo pokrájená na plátky s opečeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!