Kuře s cizrnou na kari

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa
velká hrst uvařené cizrny
1 cibule
2 lžíce smetany
1/2 kostky zeleninového vývaru
olej
sůl
kari
kurkuma

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na větší kousky, osolíme a orestujeme na oleji. Poté ho podlijeme malým množstvím vody a dusíme doměkka.

  2. Zatímco se kuře dusí, v jiném hrnci orestujeme cibuli, přidáme kurkumu a kari a necháme rozvonět.

  3. Přisypeme cizrnu, podlijeme šálkem vody, přidáme bujón a sůl a necháme chvíli probublat. Přidáme dvě lžíce smetany a krátce povaříme.

  4. Kuřecí kousky přelijeme cizrnovým přelivem. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!