Malinová smetanová zmrzlina

Recepty, Moučníky

Suroviny

150 g malin (+ asi 30 plodů na závěrečné vmíchání do hotové směsi)
100 g salka
sníh ze dvou bílků
2 žloutky
2 lžíce cukru krystal
400 g zakysané smetany
100 ml smetany na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky ušleháme s cukrem do husté bílé pěny, pak přidáme salko, smetanu na vaření a zakysané smetany. Ochutnáme, podle potřeby dosladíme - podle toho, jak sladké jsou maliny.

  2. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně jej do žloutkovo-smetanové směsi vmícháme.

  3. Asi osm lžic směsi přelijeme do jiné misky, přidáme maliny a ty vidličkou nahrubo rozmačkáme. Promícháme.

  4. Do velké nádoby, která má víko, nalijeme žloutkovo-smetanovou směs, přidáme směs a malinami a třikrát vidličkou promícháme, aby se obě hmoty nespojily, ale pouze vytvořily dvoubarevnou mozaiku.

  5. Úplně nakonec do misky naházíme zbylé maliny tak, aby se pokud možno potopily. Vložíme do mrazáku na několik hodin.

  6. Před servírováním necháme zmrzlinu 10 - 15 minut povolit při pokojové teplotě. Podáváme v miskách, pohárech, s dortovou oplatkou nebo i k palačinkám. Směs můžeme také nalít do nanukových formiček a vyrobit nanuky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!