Kuře s mateřídouškovou nádivkou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 celé kuře
- sůl
- mletá paprika
- Nádivka:
- hrnek uvařených drobných těstovin (já jsem měla minikolínka
- 2 vejce
- 1/2 cibule
- 50 g debrecínského špeku (nebo jiné, prorostlejší slaniny)
- sůl
- pepř
- 2 PL nasekané mateřídoušky + 1 PL dalších čerstvých bylinek (petrželka, pažitka, saturejka..)
Postup Kuře s mateřídouškovou nádivkou
Postup přípravy receptu
-
Nejprve připravíme nádivku: Na lžíci oleje osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli a slaninu.
Uvařené těstoviny dáme do mísy, přidáme cibuli se slaninou, vejce a bylinky, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
Nádivkou naplníme očištěné kuře a otvor uzavřeme jehlami, párátky nebo špejlí.
Kuře svrchu osolíme a posypeme zlehka mletou paprikou.
Dáme do pekáče prsíčky dolů, mírně podlijeme a pečeme na 180°C dozlatova za občasného polévání výpečkem.
Pak kuře obrátíme a dopečeme i po druhé straně pěkně dokřupava.
Do hotového výpečku můžeme dát pro zjemnění lžíci másla, ale není to nutné. Podáváme s vařenými brambory a zeleninovým salátem.