Kachní plněná roláda

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 kachna
2 vejce
1 rohlík
200 g kuřecích jater
6 plátků slaniny
60 g uzeného masa
1 lžíce nasekané petrželky
1 lžíce másla
30 ml mléka
mletý kmín
sůl
1 lžíce sádla
1 lžíce hladké mouky
3 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu vykostíme, dáme pozor, abychom neprořízli kůži. Plát položíme masem navrch, s prsíček odřízneme plátky masa a rozložíme je, abychom měli maso všude stejně. Posolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem. Poklademe slaninou. Máslo dáme na pánev a usmažíme vejce, které osolíme, opepříme, necháme trochu vychladnout a dáme je na kraj plátu.

  2. Rohlík nakrájíme na malé kostičky a svlažíme mlékem. Játra nakrájíme na malé kostičky a smícháme s rohlíkem. Dáme je za vrstvu vajec a za ně dáme uzené maso nakrájené na kostičky. Celý plát posolíme, popepříme, posypeme drceným kmínem a nasekanou petrželkou. Maso pevně zatočíme, spíchneme jehlami, pečlivě ovážeme potravinářskou nití a jehly vytáhneme. Roládu potřeme česnekem rozetřeným se solí a posypeme kmínem.

  3. Pekáček potřeme sádlem, dáme do něj roládu, přikryjeme poklicí, dáme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme zhruba 90 minut doměkka. Pravidelně potíráme vypečenou šťávou. Poklici sundáme, zapneme horkovzdušnou troubu a opečeme dozlatova. Roládu necháme trochu vychladnout a pak odstraníme potravinářskou nit. Šťávu nalijeme do kastrůlku, přidáme 1 lžíci mouky a 10 minut povaříme. Já jí povařila, aby tam byl jen tuk a šťávu jsem nalila do chlupatých knedlíků se zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!