Kachní plněná roláda
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 kachna
- 2 vejce
- 1 rohlík
- 200 g kuřecích jater
- 6 plátků slaniny
- 60 g uzeného masa
- 1 lžíce nasekané petrželky
- 1 lžíce másla
- 30 ml mléka
- mletý kmín
- sůl
- 1 lžíce sádla
- 1 lžíce hladké mouky
- 3 stroužky česneku
Postup Kachní plněná roláda
Postup přípravy receptu
-
Kachnu vykostíme, dáme pozor, abychom neprořízli kůži. Plát položíme masem navrch, s prsíček odřízneme plátky masa a rozložíme je, abychom měli maso všude stejně. Posolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem. Poklademe slaninou. Máslo dáme na pánev a usmažíme vejce, které osolíme, opepříme, necháme trochu vychladnout a dáme je na kraj plátu.
Rohlík nakrájíme na malé kostičky a svlažíme mlékem. Játra nakrájíme na malé kostičky a smícháme s rohlíkem. Dáme je za vrstvu vajec a za ně dáme uzené maso nakrájené na kostičky. Celý plát posolíme, popepříme, posypeme drceným kmínem a nasekanou petrželkou. Maso pevně zatočíme, spíchneme jehlami, pečlivě ovážeme potravinářskou nití a jehly vytáhneme. Roládu potřeme česnekem rozetřeným se solí a posypeme kmínem.
Pekáček potřeme sádlem, dáme do něj roládu, přikryjeme poklicí, dáme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme zhruba 90 minut doměkka. Pravidelně potíráme vypečenou šťávou. Poklici sundáme, zapneme horkovzdušnou troubu a opečeme dozlatova. Roládu necháme trochu vychladnout a pak odstraníme potravinářskou nit. Šťávu nalijeme do kastrůlku, přidáme 1 lžíci mouky a 10 minut povaříme. Já jí povařila, aby tam byl jen tuk a šťávu jsem nalila do chlupatých knedlíků se zelím.