Rychlé pařížské řezy
Recepty, MoučníkySuroviny
- Korpus:
- 3 vejce
- 25 dkg moučkového cukru
- 1/2 Hery
- 4 lžíce kakaa
- 1/4 l mléka
- 25 dkg polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- Krém:
- 1/2 Hery
- 20 dkg moučk moučkového cukru
- 1 celé vejce
- 3 lžíce kakaa
Postup Rychlé pařížské řezy
Postup přípravy receptu
-
Těsto: Vejce, cukr a Heru vyšleháme do pěny. Přidáme kakao a střídavě mléko a mouku s kypřícím práškem.
Nalíjeme na plech vymazaný tukem a vysypaný moukou. Troubu předehřejeme a pečeme asi 10min při 120-140°C.
Krém: Rozpustíme Heru a do vychladlé, ale tekuté přidáme moučkový cukr, celé vejce a kakao. Důkladně vyšleháme.
Na vychladlý korpus rozetřeme krém a povrch posypeme kokosem.
Celý plech dáme vychladit do ledničky a pak krájíme na kostky.