Husí stehýnka s kroupami a hráškem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2-4 husí stehna (dle velikosti)
- 1 hrnek krup (cca 200 g)
- 4 stroužky česneku
- 1/2 lžičky kmínu
- 1/2 lžíce oleje
- 1 lžička sušené majoránky
- 200 g mraženého hrášku
- čerstvá majoránka
- sůl
- pepř
Postup Husí stehýnka s kroupami a hráškem
Postup přípravy receptu
-
Stehna očistěte od zbytků peří. Opláchněte je a osušte kuchyňskou utěrkou.
V kastrolu přiveďte k varu osolenou vodu. Stehna do ní vložte a vařte je cca 40 minut.
Propláchněte kroupy. V hrnci je zalijte dvěma a půl hrnky vody se špetkou soli a vařte do poloměkka. Než budou hotové, předehřejte troubu na 200°C.
Česnek oloupejte a nasekejte nahrubo.
V pekáči zahřejte olej a opečte na něm krátce česnek s kmínem.
Potom vmíchejte uvařené kroupy, majoránku a hrášek.
Podle chuti osolte a opepřete. Na kroupy s hráškem rozložte předvařená stehna a dejte péct do trouby rozehřáté na 200°C cca na 25-30 minut. Stehna musí být zlatavá a měkká.
Pak jej s kroupami rozdělte na talíře a ozdobte lístky čerstvé majoránky.