Kuře na bažantí způsob
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí čtvrtky
- 2 cibule
- 1 palici česneku + 4 stroužky
- 3 řapíky řapíkatého celeru
- 1 větvičku rozmarýnu
- sůl
- 2 lžičky koření alá bažant
- 1 bobkový list
- 2 plátky slaniny nebo uzeného špeku
- 200 ml pivo černé (10 st)
Postup Kuře na bažantí způsob
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, osušíme, osolíme a nakořeníme a prošpikujeme česnekem.
Cibuli oloupeme, nakrájíme na měsíčky.
Řapíkatý celer nakrájíme, česnek neloupeme pouze překrojíme.
Cibuli, česnek, celer, slaninu, bobkový list a rozmarýn dáme do pekáče. Vložíme kuřecí čtvrtky, podlijeme pivem a dáme do vyhřáté trouby na 200 °C. Pečeme zhruba 20 min.
Poté troubu stáhneme na 160°C a dopékáme za občasného polévání výpekem, dokud není maso měkké. Přílohu si dá každý dle své chuti.