Jogurtová pletená skořicovo - perníková hvězda

Recepty, Moučníky

Suroviny

Náplň:
skořice (hodně)
jogurt Jogobella pečené jablko a skořice
Těsto:
300 g hladké mouky
150 g cukru moučky
2 lžíce vody
1 lžíce oleje
1 vejce
1/2 balíčku kypřícího prášku do perníku

Postup přípravy receptu

  1. Smíchala jsem si všechny sypké ingredience dohromady a do nich přidala zbytek mokrých.

  2. Vypracovala jsem tužší těsto - upravte si buď přidáním mouky nebo vody. Příště jej udělám hutnější, neb se mi při pečení rozjelo. Přidám tedy více mouky.

  3. Těsto si rozdělím na dvě stejné části a vyválím si kulaté pláty.

  4. Jeden z nich potřu jogurtem a posypu skořicí, na něj přiklopím druhý plát.

  5. Od prostředku si nožem nakrájím trojúhelníčky - nedokrojit do špičky u středu, nesmí se jakoby odkrojit, ale zůstat u té špičky vcelku.

  6. Pláty přetočím dvakrát do stran a přendám na plech vyložený pečícím papírem.

  7. Doporučuji, pokud to bude možné, točit i krájet části už na plechu, špatně se mi to přenášelo.

  8. Pekla jsem 30 minut na 180 °C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!