Sterilovaný houbový salát

Recepty, Houby

Suroviny

1,75 kg hub
60 dkg cibule
60 dkg čerstvé papriky nejlépe kapie
50 dkg sladkého kečupu
1/4 l oleje
Nálev:
2 dcl octa
1 l vody
3 dkg soli
15 dkg cukru
3 ks hřebíčku
5 ks nového koření
5 ks celého pepře
3 ks bobkového listu

Postup přípravy receptu

  1. Houby nakrájíme na větší kostky (1,5cm2), 15min vaříme jen ve vodě a zcedíme. Nálev s kořením vaříme zvlášť 20min.

  2. Mezitím nakrájíme na silnější proužky papriku a cibuli a smícháme je s kečupem a olejem v míse.

  3. Nakonec do mísy přidáme zcezené houby a nálev.

  4. Vše plníme do sklenic a sterilujeme při 100°C 20minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!