Třešňová bublanina
Recepty, MoučníkySuroviny
- 150 g lineckého těsta
- 50 g hladké mouky
- 100 g moučkového cukru
- 1 žloutek
- kůra z 1/4 citronu
- na špičku nože kypřicího prášku do pečiva
- 50 g hladké mouky na posypání válu
- třená hmota:
- 150 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 5 vajec
- kůra ze 1/4 citronu
- 10 g vanilkového cukru
- 150 g hladké mouky
- 500 g třešní
- tuk na plech
- moučkový cukr na posypáni
Postup Třešňová bublanina
Postup přípravy receptu
-
Z lineckého těsta vyválíme plát asi 3 mm silný, který položíme na namaštěný plech s vysokými okraji a ve střední teplotě napůl upečeme.
Třená hmota: máslo mírně nahřejeme a šleháme spolu s moučkovým cukrem. postupně přidáváme žloutky. Do vyšlehané hmoty zvolna zamícháme prosátou mouku, citronovou kůru a vanilínový cukr. Hmotu rozetřeme ve stejné vrstvě na poloupečený linecký plát.
Na povrch rozložíme očištěné třešně. Pečeme zvolna ve středně vyhřáté troubě do zlatového zabarvení. Vychladlou bublaninu krájíme na dílky a pocukrujeme.
Bublaninu můžeme také péci v pekáči nebo v miskách z hliníkové folie, které předem vymastíme.