Škvarkové preclíky
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- na těsto
- 1 kg polohrubé mouky
- 1 balení droždí (42 g)
- 200 ml vlažného mléka (udělat kvásek)
- 150 g Hery
- 250 g škvarků se sádlem (vše společně rozpustit)
- 1 lžička soli
- další mléko dle potřeby
- navrch
- rozšlehané vajíčko
- směs nemletého máku a
- hrubozrnné soli
Postup Škvarkové preclíky
Postup přípravy receptu
-
Zaděláme těsto, podle potřeby ještě přidáme mléko (cca 100 ml).
Těsto nedávat kynout a ihned tvořit preclíky, namáčet v rozšlehaném vajíčku a jednu stranu pak ještě ve směsi máku a hrubozrnné soli. Nejlépe se to dělá, když si navléknu preclík na vidličku.
Pečeme dozlatova ve vyhřáté troubě.