Škvarkové preclíky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

na těsto
1 kg polohrubé mouky
1 balení droždí (42 g)
200 ml vlažného mléka (udělat kvásek)
150 g Hery
250 g škvarků se sádlem (vše společně rozpustit)
1 lžička soli
další mléko dle potřeby
navrch
rozšlehané vajíčko
směs nemletého máku a
hrubozrnné soli

Postup přípravy receptu

  1. Zaděláme těsto, podle potřeby ještě přidáme mléko (cca 100 ml).

  2. Těsto nedávat kynout a ihned tvořit preclíky, namáčet v rozšlehaném vajíčku a jednu stranu pak ještě ve směsi máku a hrubozrnné soli. Nejlépe se to dělá, když si navléknu preclík na vidličku.

  3. Pečeme dozlatova ve vyhřáté troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!