Jitrnice s kysaným zelím a bramborem
Recepty, OstatníSuroviny
- 2 kusy jitrnic
- hladká mouka na obalení jitrnic
- olej
- Zelí:
- 400 g kysaného zelí
- 2 lžičky cukru
- 100 g slaniny
- 1/2 cibule
- 1 lžička hladké mouky
- sůl podle potřeby
Postup Jitrnice s kysaným zelím a bramborem
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve uděláme zelí: Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme ji.
Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a smažíme do zrůžovění cibule.
Přidáme 1 lžičku hladké mouky a chvilinku smažíme, až je jíška světle narůžovělá. Pak přidáme kysané zelí, cukr a trošinku vody. Dusíme cca 15 min.
Jitrnice vytáhneme z lednice tak 2 hodiny před úpravou. Obalíme je v hladké mouce a vložíme na pánev se lžící oleje, olej nesmí být úplně horký, jen mírně zahřátý.
Na mírném ohni je opékáme ze všech stran.
Díky mouce by neměly prasknout, pokud malinko přece jen, obsah se nalepí na boky jitrnic a opeče se spolu s nimi.
Podáváme s vařeným bramborem.