Kotleta na zázvoru s rozinkovou kapustou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Kotlety:
4 vepřové kotlety
sůl
pepř
sušený zázvor
hladká mouka
olej
Rozinková kapusta:
1/2 hlávky kapusty
plátek másla
50 g anglické slaniny
4 stroužky česneku
sůl
pepř
hrst rozinek

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety zbavíme kostí, naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme zázvorem a lehce obalíme v mouce. V pánvi rozehřejeme olej a plátky masa z obou stran opečeme. Pak odstraníme přebytečný olej, maso podlijeme trochou horké vody a necháme pod pokličkou chvíli dusit, přitom maso jednou otočíme. Dusíme, až je maso měkké a v pánvi zůstane trochu zahoustlé šťávy.

  2. Připravíme kapustu: Rozpustíme kousek másla, přidáme slaninu nakrájenou na malinké kostičky a necháme chvilku opékat. Pak přisypeme kapustu nakrájenou na kostky a česnek nakrájený na nudličky. Osolíme, opepříme a restujeme tak dlouho, až je kapusta skoro měkká, ale ještě stále trochu křupavá. Pak přihodíme rozinky propláchnuté vodou a po chvilce můžeme vypnout.

  3. Na talíř dáme porci kapusty, na ni položíme maso a pokapeme šťávou z masa. Podáváme se šťouchanými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!