Kotleta na zázvoru s rozinkovou kapustou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- Kotlety:
- 4 vepřové kotlety
- sůl
- pepř
- sušený zázvor
- hladká mouka
- olej
- Rozinková kapusta:
- 1/2 hlávky kapusty
- plátek másla
- 50 g anglické slaniny
- 4 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- hrst rozinek
Postup Kotleta na zázvoru s rozinkovou kapustou
Postup přípravy receptu
-
Kotlety zbavíme kostí, naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme zázvorem a lehce obalíme v mouce. V pánvi rozehřejeme olej a plátky masa z obou stran opečeme. Pak odstraníme přebytečný olej, maso podlijeme trochou horké vody a necháme pod pokličkou chvíli dusit, přitom maso jednou otočíme. Dusíme, až je maso měkké a v pánvi zůstane trochu zahoustlé šťávy.
Připravíme kapustu: Rozpustíme kousek másla, přidáme slaninu nakrájenou na malinké kostičky a necháme chvilku opékat. Pak přisypeme kapustu nakrájenou na kostky a česnek nakrájený na nudličky. Osolíme, opepříme a restujeme tak dlouho, až je kapusta skoro měkká, ale ještě stále trochu křupavá. Pak přihodíme rozinky propláchnuté vodou a po chvilce můžeme vypnout.
Na talíř dáme porci kapusty, na ni položíme maso a pokapeme šťávou z masa. Podáváme se šťouchanými bramborami.