Makovo-limetková bábovka
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 limetky
- 250 g másla
- 150 g cukru krupice
- 4 vejce
- 400 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 100 g smetany
- 250 g mletého máku
- 2 polévkové lžíce pomerančového likéru (nebo 1 PL rumu)
Postup Makovo-limetková bábovka
Postup přípravy receptu
-
Z omytých limetek nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu.
Máslo s cukrem a s vejci vyšleháme do pěny a zlehka do ní vmícháme mouku s práškem a smetanu. Pokud potřebujeme těsto trochu naředit, použijeme mléko.
Těsto rozdělíme na dvě části. Do jedné vmícháme limetkovou kůru a 2 PL šťávy. Do druhé půlky vmícháme mák a likér nebo rum.
Do vysypané formy vlijeme makové těsto a na něj pak limetkové. Vytvoříme mramorování a dáme péct na cca 50minut při teplotě 175°C.
Hotovou bábovku pocukrujeme nebo ze zbytku limetkové šťávy a moučkového cukru umícháme polevu, kterou nalijeme na hotovou bábovku.