Celerový krém s houbami a jablky
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 kg bulvového celeru
- 4 jablka (nejlépe Granny Smith)
- 4 šalotky
- 2 lžíce másla
- 600 ml zeleninového vývaru nebo 400 ml zeleninového vývaru a 200 ml jablečného moštu nebo cideru
- hrst sušených hříbků
- 1 bobkový list
- muškátový oříšek
- sůl
- čerstvě mletý bílý pepř
- 150 ml smetany
- K podávání:
- 1 lžíce másla
- 2 řapíky celeru
- hříbky
Postup Celerový krém s houbami a jablky
Postup přípravy receptu
-
Sušené hříbky zalijte vroucí vodou.
Šalotky očistěte, nakrájejte nadrobno a nechte zesklovatět na másle. Přidejte oloupaný, na kostičky nakrájený celer, oloupaná, jádřinců zbavená jablka a houby včetně tekutiny. Zalijte vývarem nebo vývarem a moštem či ciderem. Přidejte koření a vařte do měkka.
Vyjměte bobkový list a rozmixujte do hladka. Přidejte smetanu a nechte prohřát.
Polévku podávejte s řapíkatým celerem a hříbky osmahnutými na másle.