Celerový krém s houbami a jablky

Recepty, Polévky

Suroviny

1 kg bulvového celeru
4 jablka (nejlépe Granny Smith)
4 šalotky
2 lžíce másla
600 ml zeleninového vývaru nebo 400 ml zeleninového vývaru a 200 ml jablečného moštu nebo cideru
hrst sušených hříbků
1 bobkový list
muškátový oříšek
sůl
čerstvě mletý bílý pepř
150 ml smetany
K podávání:
1 lžíce másla
2 řapíky celeru
hříbky

Postup přípravy receptu

  1. Sušené hříbky zalijte vroucí vodou.

  2. Šalotky očistěte, nakrájejte nadrobno a nechte zesklovatět na másle. Přidejte oloupaný, na kostičky nakrájený celer, oloupaná, jádřinců zbavená jablka a houby včetně tekutiny. Zalijte vývarem nebo vývarem a moštem či ciderem. Přidejte koření a vařte do měkka.

  3. Vyjměte bobkový list a rozmixujte do hladka. Přidejte smetanu a nechte prohřát.

  4. Polévku podávejte s řapíkatým celerem a hříbky osmahnutými na másle.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!