Honzova kuřecí játrová paštika
Recepty, OstatníSuroviny
- 1/2 kg kuřecího masa (prsní řízky)
- 1 kg kuřecích jater
- 150 g strouhanky
- paštikové koření (viz níže)
- 1 stroužek česneku
- 1 plná lžička majoránky
- kůra z 1/2 citrónu
- 1/2 cibule
- 1 – 2 dl vývaru nebo 1 – 2 vejce na rozředění
- sádlo
- (Paštikové koření používáme na různé galantiny, pěny a paštiky z drůbeže:)
- po 10 dílech:
- majoránky
- bobkového listu
- tymiánu
- bazalky
- 5 dílů bílého pepře
- 3 díly hřebíčku
- 2 díly rozmarýnu
- 2 díly muškátového oříšku
- 1 díl muškátového květu
Postup Honzova kuřecí játrová paštika
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso uvaříme doměkka a jemně je usekáme.
Pak buď umeleme nebo jemně rozsekáme játra, přidáme strouhanku ve vodě namočenou a vymačkanou, špetku paštikového koření, utřený česnek, majoránku, strouhanou citrónovou kůru, a strouhanou, na troše sádla osmahnutou cibuli. Směs osolíme, rozředíme podle potřeby buď vývarem nebo vejcem a dáme vařit do máslem vymazané formy na jednu hodinu do páry.
Podáváme se salátem a pečivem. Hotovou paštiku můžeme ozdobit aspikem.