Bůček pečený se zeleninou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřového bůčku
2 cibule
3 rajčata
1 lilek
1 cuketa
4 stroužky česneku
sůl
pepř
čerstvé bylinky (tymián, oregano, petrželka, rozmarýn,...)
asi 50 ml piva

Postup přípravy receptu

  1. Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme. Menší na kolečka, větší na půlkolečka. Maso také nakrájíme na stejně velké kousky jako zeleninu.

  2. Vše osolíme a opepříme.

  3. Do zapékací misky střídavě rovnáme na výšku kousky masa a zeleniny. Zaplníme postupně celou misku.

  4. Nahoru rozdělíme plátky česneku a snítky bylinek.

  5. Nakonec vše lehounce zakapeme pivem.

  6. Zakryjeme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme 1 hodinu, pak alobal odstraníme, teplotu zvýšíme na 220°C a dopékáme, až je vše měkké a krásně zbarvené dozlatova. Podlévat už není třeba, zelenina i maso pustí dost voňavé šťávy. Nejlepší příloha je chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!