Kotleta v houbovém těstíčku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 libové vepřové kotlety
sůl
pepř
3 vejce
asi 100 ml světlého piva
hladká mouka
menší miska hub
petrželka
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, osolíme a opepříme.

  2. Připravíme těstíčko: vejce rozšleháme s pivem, přisypeme tolik hladké mouky, aby nám vzniklo spíše hustější těstíčko, lehce ho osolíme, opepříme a vmícháme nadrobno nakrájené houby a nasekanou petrželku.

  3. Maso obalíme v těstíčku a smažíme v rozehřátém oleji zvolna na mírnějším ohni, aby se těstíčko i maso dostatečně prosmažilo.

  4. Obalení jde lépe, když naneseme na jednu stranu masa silnější vrstvu těstíčka, tou stranou ho opatrně obrátíme do pánve a na horní stranu masa opět naneseme silnou vrstvu těsta.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!