Jablečný nepečený koláč
Recepty, MoučníkySuroviny
- 120 g Bebe sušenek
- 110 g másla
- 30 g mletých ořechů
- 100 g moučkového cukru
- 200 ml smetany ke šlehání
- 250 g pomazánkového másla
- 6 plátků želatiny
- 250 ml jablečné šťávy
- 2 větší jablka
- 2 lžíce citronové šťávy
Postup Jablečný nepečený koláč
Postup přípravy receptu
-
Sušenky rozdrtíme a nasypeme do mísy. Přidáme máslo, ořechy, 2 lžíce cukru a vypracujeme hladkou hmotu. Vtlačíme ji na dno vymazané dortové formy.
Vyšleháme smetanu, přidáme pomazánkové máslo, zbylý cukr a vymícháme krém. Tři plátky želatiny namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Pak ji lehce vymačkáme a vložíme do kastrůlku s 50 ml jablečné šťávy. Zahřejeme ji, necháme želatinu rozpustit a vmícháme do náplně.
Krém rozetřeme na korpus a necháme v chladu ztuhnout.
Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců a dužinu nakrájíme na menší kostičky. Promícháme je s citronovou šťávou a rozprostřeme na dort. Zbytek želatiny připravíme ve zbylé šťávě. Zalijeme jí jablka a necháme v lednici ztuhnout.