Vepřový guláš s klobásou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 800 g krkovice nebo plece
- 250 g klobás (měla jsem moravské)
- 3 větší cibule
- 2-3 stroužky česneku
- 250 ml černého piva
- vývar nebo voda podle potřeby
- lžíce hladké mouky
- plná lžíce sádla
- 2-3 lžíce lžíce papriky (dala jsem uzenou)
- pálivá paprika nebo chilli
- kmín
- pepř
- sůl
Postup Vepřový guláš s klobásou
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na větší kousky, cibuli na drobno a klobásy na kolečka. Na sádle orestujeme cibuli s kmínem do hnědé barvy, ale nespálit.
Přidáme maso a zprudka ho opečeme. Vsypeme papriku, sůl a česnek nakrájený na plátky. Po zamíchání maso zaprášíme moukou a zalijeme pivem.
Přivedeme k varu a podle potřeby dolijeme vývar. Vaříme a až bude maso poloměkké, přihodíme klobásu a dovaříme do měkka.
Guláš dochutíme pepřem a podle chuti můžeme přidat ještě utřený stroužek česneku a chilli. Podáváme s chlebem nebo knedlíkem.