Ježečci z máslového těsta
Recepty, CukrovíSuroviny
- 350g hladké mouky
- 300g másla či Hery
- 1 vejce
- 50g cukr krupice
- lískové oříšky (nebo oloupané mandle)
- kokos
- čokoládová poleva
Postup Ježečci z máslového těsta
Postup přípravy receptu
-
Máslo, mouku, cukr a vejce zpracujeme dohromady, těsto dáme odpočinout do ledničky.
Z těsta tvoříme kuličky o průměru cca 3 cm, do kterých dáme mandli či oříšek.
Vytvarujeme do špičky, nemá cenu si moc hrát se zvednutým čumáčkem, je do máslové těsto, tvar stejně neudrží přesný.
Pečeme do růžova na 160°C, cca 15 minut.
Vychladlé namočíme do polevy, poté obalíme v kokosu. Párátkem domalujeme z polevy oči a čumáček.