Jelítka

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Jaternicový prejt (Odloženou část směsi z jitrnice viz recept *jitrnice*)
den předem uvařené neosolené kroupy číslo 10
cibuli
brzlík
trochu střevního sádla
samozřejmě čerstvou vepřovou krev
Koření:
sůl
pepř
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Do uvařených krup vložím uvedenou směs z jitrnic, koření a předem osmažený, na kousíčky pokrájený brzlík a střevní sádlo, které se osmaží z drobně pokrájenou cibulí.

  2. Ochutím kořením, přidám scezenou krev, zamíchám a já osobně tuto směs na jelítka ochutnám. Soli se může přidat o trochu více, proto že kroupy ji vtáhnou do sebe.

  3. Naplním do střev a vařím cca při 85-90°C do doby, než po vpichu jehlou vytéká čirá tekutina, ale ne krev!

  4. Opláchnu studenou vodou a rozložím v chladu. Samozřejmě ponechám část kroupové směsi, kterou zavařím v procezené polévce a tak vznikne vynikající prdelačka !


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!