Jehněčí na houbách

Recepty, Jiné maso

Suroviny

2 kg jehněčího s kostí (záda, krkovička)
1 hrst sušených hub
300 g čerstvých lesních hub
drcený kmín
sůl
4 lístky šalvěje
150 ml zakysané smetany
150 ml sladké smetany
ocet
špetka cukru

Postup přípravy receptu

  1. Jahňacinu potrieme zo všetkých strán drvenou rascou a osolíme. Vložíme do pekáča, pridáme sušené huby. podlejeme vodou a zakryté pri 200°C dusíme v rúre 1 hodinu.

  2. Potom vyberieme z rúry, pridáme narezané čerstvé huby, navrch lístky šalvie, ak treba podlejeme horúcou vodou (aby bolo dosť na omáčku) a odkryté dusíme v rúre ešte 30 minút.

  3. Mäso vyberieme (udržiavame ho v teple), šalviové lístky odstránime, výpek aj s hubami prelejeme do kastróla.

  4. Obe smotany rozšľaháme spolu, pridáme naberačku výpeku, premiešame a vlejeme do vriacej šťavy s hubami. Krátko povaríme. Dochutíme octom a cukrom.

  5. Mäso podávame so zemiakmi (akýmikoľvek, podľa chuti). Omáčku podávame zvlášť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!