Kuřecí maso s mozzarellou a šťouchané bazalkové brambory
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3 kuřecí prsa
- mozzarella
- rajčatová passata
- 100 g parmazánu
- bazalku
- sůl
- olej
- Na obalení:
- hladká mouka
- 2 vejce
- strouhanka
- Příloha:
- 6 velkých brambor
- bazalka
- máslo
- sůl
Postup Kuřecí maso s mozzarellou a šťouchané bazalkové brambory
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa očistíme a osolíme z obou stran. Nařízneme z boku kapsu, kterou naplníme nakrájenou mozzarellou. Zabalíme, aby sýr nevytékal. (Můžeme použít párátka). Maso obalíme v trojobalu a zprudka smažíme na oleji.
Dno zapékací mísy vyplníme ⅔ rajčatové passaty. Do mísy vložíme osmažená kuřecí prsa, potřeme zbytkem passaty, posypeme nastrouhaným parmazánem a nasekanou bazalkou. Pečeme 20 minut na 180°C.
Brambory oloupeme a ve vodě uvaříme do měkka. Uvařené brambory rouzšťoucháme, osolíme, přidáme nasekanou bazalku a máslo.