Kuřecí maso s mozzarellou a šťouchané bazalkové brambory

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 kuřecí prsa
mozzarella
rajčatová passata
100 g parmazánu
bazalku
sůl
olej
Na obalení:
hladká mouka
2 vejce
strouhanka
Příloha:
6 velkých brambor
bazalka
máslo
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa očistíme a osolíme z obou stran. Nařízneme z boku kapsu, kterou naplníme nakrájenou mozzarellou. Zabalíme, aby sýr nevytékal. (Můžeme použít párátka). Maso obalíme v trojobalu a zprudka smažíme na oleji.

  2. Dno zapékací mísy vyplníme ⅔ rajčatové passaty. Do mísy vložíme osmažená kuřecí prsa, potřeme zbytkem passaty, posypeme nastrouhaným parmazánem a nasekanou bazalkou. Pečeme 20 minut na 180°C.

  3. Brambory oloupeme a ve vodě uvaříme do měkka. Uvařené brambory rouzšťoucháme, osolíme, přidáme nasekanou bazalku a máslo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!