Japonský rýžový hrnec
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 250 g kuřecích prsíček (krůtích prsíček)
- 4 jarní cibulky
- kousek zázvoru (1 cm)
- 1,5 lžíce oleje
- 2 PL sójové omáčky Tamari
- 4 lžíce pomerančového džusu nebo šťávy
- 2 špetky cukru
- rýže jako příloha
Postup Japonský rýžový hrnec
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, osušíme, očistíme ho a nakrájíme na nudličky. Jarní cibulku nakrájíme na tenká kolečka. Oloupeme zázvor a najemno ho pokrájíme.
Ve woku nebo pánvi zahřejeme olej. Za stálého míchání v něm opečeme kuřecí maso (5 - 6 minut na středním plameni), zázvor a cibulku. Přidáme sójovou omáčku, pomerančový džus, cukr, vše dobře promícháme a na slabém ohni vaříme 3 - 4 minuty.
Podáváme s rýží a zdobíme jarní cibulkou.