Japonský salát se špenátem a hlívou

Recepty, Saláty

Suroviny

250 g čerstvého špenátu
300 g hlívy ústřičné
200 g anglické slaniny
2-3 palice česneku
sójová omáčka (kikkoman) dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Hlívu zbavte tuhých částí, natrhejte na kousky a uvařte do měkka.

  2. Slaninu nakrájejte na kostičky a vyškvařte na suché pánvi (nejlépe woku).

  3. Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky (česnekem nešetřete). Přidejte ke slanině a nechte ho zesklovatět.

  4. Vmíchejte uvařenou hlívu, prohřejte, vsypte špenát a nechte ho zavadnout. Ochuťte sójovou omáčkou. Podávejte teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!