Falešný ptáček se smetanou

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

500 g hovězího masa (měla jsem kližku)
1 debrecínský párek (cca 100 g)
2 vejce uvařená natvrdo
3-4 kyselé okurky
1 cibule
150 ml smetany ke šlehání
1 lžička mleté papriky
2 lžičky plnotučné hořčice
50 g hladké mouky
vývar
sůl
pepř
1 lžíce másla
olej

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolu rozehřejeme trochu oleje se lžící másla a zpěníme na něm drobně nakrájenou cibuli. Maso pokrájíme na menší kousky, osolíme, přidáme k cibuli a zprudka opečeme. Posypeme paprikou, necháme ji rozvonět, vmícháme hořčici a zalijeme vývarem. Přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka, je-li třeba, dolijeme vývar.

  2. Když je maso téměř měkké, zahustíme omáčku moukou, rozmíchanou v trošce vody a provaříme dvacet minut. Pět minut před koncem vložíme nakrájený párek a okurky a společně dovaříme. Na závěr zjemníme smetanou a necháme přejít varem. Dochutíme čerstvě mletým pepřem.

  3. Na talíři doplníme nakrájenými vajíčky. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!