Falešný ptáček se smetanou
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 500 g hovězího masa (měla jsem kližku)
- 1 debrecínský párek (cca 100 g)
- 2 vejce uvařená natvrdo
- 3-4 kyselé okurky
- 1 cibule
- 150 ml smetany ke šlehání
- 1 lžička mleté papriky
- 2 lžičky plnotučné hořčice
- 50 g hladké mouky
- vývar
- sůl
- pepř
- 1 lžíce másla
- olej
Postup Falešný ptáček se smetanou
Postup přípravy receptu
-
V kastrolu rozehřejeme trochu oleje se lžící másla a zpěníme na něm drobně nakrájenou cibuli. Maso pokrájíme na menší kousky, osolíme, přidáme k cibuli a zprudka opečeme. Posypeme paprikou, necháme ji rozvonět, vmícháme hořčici a zalijeme vývarem. Přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka, je-li třeba, dolijeme vývar.
Když je maso téměř měkké, zahustíme omáčku moukou, rozmíchanou v trošce vody a provaříme dvacet minut. Pět minut před koncem vložíme nakrájený párek a okurky a společně dovaříme. Na závěr zjemníme smetanou a necháme přejít varem. Dochutíme čerstvě mletým pepřem.
Na talíři doplníme nakrájenými vajíčky. Podáváme s rýží.