Topinka na způsob Wellington

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 konce vepřové panenky
4 plátky anglické slaniny
6 žampionů
4 hrstě listového špenátu
4 krajíce chleba
olej
kousek másla
sůl
pepř
1 stroužek česneku
salát little gem
Dále:
zelenina na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme a nasekáme na drobno, špenát umyjeme, zbavíme tvrdých stonků, necháme oschnout a párkrát překrojíme.

  2. Na kousku másla podusíme tak 2-3 minuty žampiony, aby se zbavily vody a přendáme na talíř. Na tu samou pánev přidáme opět kousek másla a krátce podusíme špenát, který také dáme stranou.

  3. Nakonec zprudka opečeme nasolené a opepřené konce panenky z obou stran, až jsou měkké a zlaté. Necháme je odpočinout a mezitím osmažíme topinky do zlata.

  4. Topinky lehce potřeme česnekem, obložíme listy salátu, a poklademe žampiony, panenkou nakrájenou na plátky, špenátem a slaninou.

  5. Servírujeme se zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!