Topinka na způsob Wellington
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 konce vepřové panenky
- 4 plátky anglické slaniny
- 6 žampionů
- 4 hrstě listového špenátu
- 4 krajíce chleba
- olej
- kousek másla
- sůl
- pepř
- 1 stroužek česneku
- salát little gem
- Dále:
- zelenina na ozdobu
Postup Topinka na způsob Wellington
Postup přípravy receptu
-
Žampiony očistíme a nasekáme na drobno, špenát umyjeme, zbavíme tvrdých stonků, necháme oschnout a párkrát překrojíme.
Na kousku másla podusíme tak 2-3 minuty žampiony, aby se zbavily vody a přendáme na talíř. Na tu samou pánev přidáme opět kousek másla a krátce podusíme špenát, který také dáme stranou.
Nakonec zprudka opečeme nasolené a opepřené konce panenky z obou stran, až jsou měkké a zlaté. Necháme je odpočinout a mezitím osmažíme topinky do zlata.
Topinky lehce potřeme česnekem, obložíme listy salátu, a poklademe žampiony, panenkou nakrájenou na plátky, špenátem a slaninou.
Servírujeme se zeleninou.