Jahodový krtinec

Recepty, Dorty

Suroviny

Těsto:
200 g polohrubé mouky
200 g cukru moučka
1 mandlový cukr
60 g kvalitního kakaa
2 vejce
100 ml oleje
200-230 ml mléka
1 prášek do pečiva
250 g jahod v celku
Na dno korpusu:
½ kg jahod
cukr dle chuti
1 želatinu červenou
Náplň:
1 kg tučného tvarohu
2 mandlové cukry
4 lžíce cukru krystal
1 smetanu 33%
1,5 dortového ztužovače Dr. Oetker
1 tabulku hořké čokolády

Postup přípravy receptu

  1. Máslo, vejce, olej našleháme, přidáme ostatní ingredience a mícháme, až se vše spojí. Pečeme v kulaté formě (já měla 22 cm) s pečícím papírem, asi tak 15-20 minut na 170 ° Je třeba hlídat a udělat test špejlí.

  2. Mezitím očistíme jahody, necháme část stranou a zbytek pokrájíme na menší kousky. Přidáme libovolné množství cukru, krátce povaříme a rozmixujeme.

  3. Hotový korpus necháme vychladnout. Nožem 2 cm od okraje objedeme dokola (tak 1 cm hluboko) a lžíci vydlabeme těsto, které rozmělníme na drobečky a dáme zatím stranou.

  4. Z rozmixovaných jahod odebereme půlku (dolijeme, je-li potřeba, do 250 ml šťávou, nebo vodou) a uvaříme želatinu dle návodu na obalu. Hotovou nalijeme do otvoru v korpusu, necháme zatuhnout a vyskládáme odloženými jahodami.

  5. Tvaroh a cukry vyšleháme do hladka, přidáme šlehačku a necháme dále šlehat, až směs trochu zhoustne a je hladká. Připravíme dortový ztužovač dle návodu na obale, přidáme do směsi a pořádně promícháme. Nakonec přidáme nožem nasekanou čokoládu a druhou půlku rozmixovaných jahod.

  6. Necháme částečně zatuhnout a vršíme na připravený korpus. Je dobré to dělat na víckrát, (nechat každou vrstvu chvíli v lednici), aby to nesteklo, ale vytvořilo požadovaný tvar.

  7. Hotové posypeme drobečky korpusu a dáme přes noc ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!